အဆီက်၀ိတ္ေလ်ာ့ေစႏိုင္မည့္ ရိုးရွင္းလြယ္ကူးသည့္ နည္းလမ္း (၅)ခု


၁။ ပရိုတင္းဓာတ္ကို ဦးစားေပးပါ။
ၾကက္သား၊ ဥအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ အျခားအသားဓာတ္ၾကြယ္၀တဲ့စားေသာက္ဖြယ္ရာေတြက ၾကြက္သားႀကီးထြားေစဖိုပပဲ မဟုတ္ပါဘူး။ အသားဓာတ္(ပရိုတင္း)ဟာ တင္းတိမ္ေစၿပီး အျခားအဟာရဓာတ္ေတြထက္ အစာေခ်ဖ်က္ဖို႔ စြမ္းအင္ပိုၿပီး လိုအပ္ပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ အစားစားတဲ့အခ်ိန္တိုင္းမွာ၊ ၾကက္သား၊ ပုဇြန္နဲ႔ ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳးတို႔လို႔ အသားဓာတ္ၾကြယ္၀တဲ့ စားစရာေတြ ထည့္ထားေပးပါ။

၂။ အခ်ိန္ေစာေစာ စားေသာက္ပါ။
သင့္ရဲ႕ခႏၶာကိုယ္မွာ ဇီ၀နာရီတစ္ခုရွိပါတယ္။ ဒီနာရီက ခႏၶာကိုယ္ထဲက ဆဲလ္တိုင္းကို လႈံ႔ေဆာ္ေနၿပီး ဇီ၀ကမၼျဖစ္စဥ္နဲ႔ အိပ္စက္မႈအေလ့အက်င့္ေတြကို လႊမ္းမိုးခ်ဳပ္ကိုင္ထားပါတယ္။ ေလ့လာမႈေတြအရ မနက္စာစားၿပီး ဇီ၀နာရီရဲ႕လႈံ႕ေဆာ္မႈေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္က ဆာေလာင္မြတ္သိပ္မႈကို မျပသခင္မွာ ေန႔လည္စာကို ေစာေစာစားသံုးေပမယ့္ဆိုရင္ အဆီေတြကို ပိုမိုေလာင္ကၽြမ္းေစၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို က်ေစတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။

၃။ အလုပ္ကို ပိုလုပ္ပါ။
ရုပ္ပိုင္းဆိုင္ရာအလုပ္ေတြကို ပိုၿပီးေတာ့ ပင္ပင္ပန္းပန္းလုပ္ရသူေတြက အဆီပိုေတြ ေလာင္ကၽြမ္းၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ရွိသင့္တဲ့အေနအထားမွာ ထိန္းထားႏိုင္ပါတယ္။ လယ္သမားေတြ၊ လက္သမားေတြနဲ႔ အျခားအလုပ္ၾကမ္းသမားေတြကိုၾကည့္ပါ။ သင့္အေနနဲ႔ အဆီခ်၀ိတ္ေလွ်ာ့ဖို႔အတြက္ လယ္ကြင္းထဲဆင္းလုပ္စရာမလုိပါဘူး။ ကယ္လိုရီေတြ ပိုမိုေလာင္ကၽြမ္းေစဖို႔အတြက္ အခ်ိန္ႏွစ္နာရီအတြင္း အကြာအေ၀း(၈)မိုင္ေရာက္ေအာင္ ခပ္သြက္သြက္လမ္းေလွ်ာက္တာ၊ အကြာအေ၀း(၇)မိုင္ကို အခ်ိန္တစ္နာရီအတြင္း ေျပးတာ ဒါမွမဟုတ္ တစ္ေန႔ကို မိနစ္(၅၀)ေလာက္ စက္ဘီးနင္းတာေတြ လုပ္လို႔ ရပါတယ္။

၄။ ငါးမ်ားမ်ားစားပါ။
ငါးမွာပါ၀င္တဲ့ အိုမီဂါသရီးဖက္တီးအက္ဆစ္ေတြက ခႏၶာကိုယ္အတြက္ မလိုအပ္တဲ့အဆီေတြကို ေခ်ဖ်က္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ငါး၊ သံလြင္ဆီ၊ ၾကက္သား၊ အသီးအႏွံနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ၀ိုင္နီတို႔ကို သံုးေဆာင္ေပးျခင္းအားျဖင့္ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြက အဆီပိုေတြကို ေခ်ဖ်က္ၿပီး ဇီ၀ကမၼျဖစ္စဥ္ကို တိုးတက္ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

၅။ Green Tea ေသာက္သံုးပါ။
လက္ဖက္စိမ္းမွာ ပါ၀င္တဲ့ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြက ခႏၶာကိုယ္အတြင္း သၾကားဓာတ္ကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ လက္ဖက္စိမ္း ေရေႏြးကို တစ္ေန႔ကို တစ္ဖန္ခြက္ေလာက္ သံုးေသာက္ဖို႔ လိုပါတယ္။ ပံုမွန္လစ္ပတန္တီး က ပိုၿပီးအက်ိဳးရွိပါတယ္။ လက္ဖက္စိမ္းေျခာက္ကို ေရအပူခ်ိန္(၁၈၅) ဒီဂရီဖာရင္ဟိုက္မွာ သံုးမိနစ္ခန္႔ စိမ္ထားပါ။ ဒီလိုဆိုရင္ အနံ႔အရသာပိုေကာင္းသလို ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြ ပိုၿပီးရရွိမွာျဖစ္ပါတယ္။

Credit-gentleman

No comments